Kvalborg

När jag kom hem från mormor så rusade jag och Linnea till ICA. Eller aa....vi åkte med Linneas pappa och hans bil så rusade är väl att överdriva...Där handlade vi häften av det som behövs inför imorgon! Resten handlade vi med mamma på gränby och där fick jag även med mig ett par av favvis skorna.

Grillat till middag och nu måste jag och Linnea planera mer inför imorgon så ha en bra Kvalborg allesammans. Vi hörs kanske imorgon...

Bild från google på mina favvis skor. Converse alltså!


Hej snygg.

Sitter i mitt rum och väntar på att bilen ska rulla iväg mot Bälinge och mormor. Moster fyller nämligen år och ska firas med lunch tillsammans med en liten del av släkten. Min släkt är rätt stor och utspridd så ganska omöjligt att göra något allihopa.

När bilen rullar hemåt så vet jag redan nu hur stressat det kommer att vara. Massor att göra innan imorgon men det jobbiga är väl att det mesta måste vänta tills imorgon att göras. Eftersom det startar med lunch för massa familjer här imorgon har vi svårt att förbereda dukning osv. Jobbigt läge. Imorgon kommer den hemskaste stressen! Jaja, ska väl försöka göra något vettigt nu.

Hej snygg.

Silhouettes

Som många kanske vet är jag ett fan av House musik. Gillar i och för sig det mesta och har svårt att inte gilla en låt eller en genre. I alla fall så börjar folk att tjata om Avicii's låt Silhouettes som har fått plats på Spotify så då var jag ju tvungen att prov lyssna. Den var faktiskt men saknar det där lilla extra. Vill ha det där extra taggandet i en låt. Det är det som gör att vissa låtar blir omänskligt bra. Levels slog t.ex. igenom riktigt bra och den har det där lilla extra som jag letar efter! Får se om jag hittar det i Silhouettes. Den som lever får se.

Vet inte om det här är rätt veriation eftersom jag inte kan lyssna nu. Taggar nämligen sönder med annan musi som är omöjlig att överrösta!!! GAAAAH VALBOOOOORG

Tagga sönder

Igår hade jag fullt upp med att lära mig att grilla och gå på bio så blev inge bloggande igår.

Idag vaknade jag upp hos Linnea och åkte vidare mot stan för att köra en fika med Amanda. En av dom fyra jag ska få en oförglömlig valborg med. Planerna ser riktigt bra ut och speciellt mot kvällen då vi kör en middag med grill och tillbehör. Taggar sönder men massa låtar och vill bara att tiden ska gå fortare. Fast jag har en hel del att göra före valborg så det är nog lika bra att ta tiden som den kommer.

Imorgon blir det lunch hos monni och sen valborgsfix och på det lite fotboll. Den här långhelgen har varit riktgit bra hittills!!!!

Det förflutna känns som en dröm idag.


Put that shit behind you

Det vankas springtur i det härliga vädret! Nej inte är vädret på topp men det strutar jag i. Orkar inte sitta källaren och träna på maskinerna. Gjort det för mycket på sistone och vill ha lite variation, blir enklare att bli motivarad till träningen då tycker jag!

Efter träningen blir det naturplugg med pappa. Ska bli klar med det idag, det är i alla fall mitt mål. Påtal om plugg...Nationella idag gick faktiskt bra, dock vet jag inte om rättaren tycker det. Det visar sig.

Min fina syster och jag. Blir lycklig av bilden. Det är sånna stunder som är så härliga tillsammans med dig!

4 dagar kvar

Jag är så galet taggad på livet just nu. Allt känns så bra, eller nästan allt då! Snart helg, långhelg dessutom. Allt som kan planeras är nu klart tror jag, alltså till valborg. Det är valborg som gör mig så sjukt taggad på allt. Kommer nog gå runt med ett stort leende på läpparna nu så om folk undrar varför jag är överdrivet speedad kan det va en anledning.

Nytt

Beställde hem lite smått och gott som kan vara bra att ha till sommaren. Bikiniunderdel, två linnen, en trekvartsärmad tröja och pumpsen. Fick dock inte allt idag men kan ju visa upp lite. Pumpsen blev jag skyhög i känns det som...Lika lång som min pappa, inte för att han är jättelång men tror klacken är 12 cm. Blir en utmaning tror jag, när jag ska använda de alltså.

Gulligt

Sista gången på jobbet för terminen idag och det avslutades med att föräldrar mm fick se sina barn under gympan. Fick även "presenter" om man kan kalla det så av några. Gulligt tycker jag! Blir som sagt mycket glad av mitt jobb och kommer nog sakna det nu under sommaren.

Pappa fick bli motivationen för naturkunskap plugget som jag var tvungen att fixa nu. Blir galen på det men kom i alla fall halvvägs tror jag. För trött blev jag nu på kvällskvisten för att fortsätta. Mer sådant imorgon då det inte blir någon hemortsutbildning. Skönt att slippa tågresan, den är så långtråkig. Jaja, det om det.

Save energy

Den här bilden har jag snott från en kompis profilbild men det är ju för att den är så grym!

Nationella prov

Tillbringade en och en halv timme idag i skolan och kom alltså hem efter tio någonting. Kändes väldigt skönt och borde ha börjat plugga natur. Eftersom natur dock inte är mitt starkaste ämne så hittar jag andra saker att göra. Jag börjar städa istället...fattar ni då hur hopplöst jag tycker det ämnet är? Ingen motivation alls finns det där.

Framåt halv tre så mötte jag upp Astrid, Amanda och Linnea på stan. Det var dags att planera valborg och det ser bra ut än så länge! Vädret tycker jag ska bestämma sig att vara solig. Skulle vara perfekt!

För mycket middag med Linnea och sedan blev det en springtur i det härliga vädret. Perfekt väder för att träna ute. Bra gjort Emma.

Hatar när det inte går som jag vill

Ja då äntligen funkar internet som det ska. Eftersom mitt rum är på övervåningen och internetet befinner sig i källaren så har den en tendens att inte nå upp till mig men äntligen så var det fixat igen. Brukar behöva fixa det x antal gånger i veckan.

Min motiverare ringde upp vid fem och då rusade jag dit med en gång för att få arbetet klart vilket jag fick. Lite småfix kvar men det behöver jag lärarens hjälp till. Skönt att bli klar i tid så man slipper stressen de sista dagarna.

Över till valborg...Det var i alla fall det jag och Linnea lyckades planera lite nu på kvällskvisten. Ser bra ut trots att planerna är lite luddiga. Men bara en vecka kvar nu så det är bara att börja tagga till 100.

Hej

Har inte så mycket att säga annat än ett hej. Enligt mig är det omöjligt att jobba effektivt med arbeten i skolan och tror min inställning måste ändras om jag ska kunna klara av tiden som är kvar på gymnasiet. Just nu borde jag skriva på min samhällskunskapsuppgift men ser det omöjliga. Hoppas isället på att rent av kunna göra klart den under kvällen med någons motivation till hjälp. Får se hur dagen flyter på men hittills har den ju varit som alla andra måndagar. Sega.

Det ba flyter.

We are young

Denna låt har satt sig i huvudet blandat med massor av andra låtar.
Just nu är den här i fokus och jag gillar den faktiskt. Väldigt skön och passar riktigt bra som söndagsmyslåt.

Våruppvisning

Den där dansen som jag tjatat lite om ett tag nu är äntligen avklarad. Efter arbetshelgen så hämtade pappa mig och hann inte ens hem innan jag skulle till mina småbarnsgymnaster. Våruppvisningen höll till på Fyrishov och det var fullsmockat som vanligt när alla föräldrar och släktingar kommer för att kolla på sitt barn.

Roligt var det i alla fall eftersom barnen var duktiga! Lite över förväntan faktiskt. Ville inte vara kvar för att kolla in de andra grupperna tyvärr eftersom jag kom direkt från Märgarn. Jag såg verkligen inte rolig ut...
Nu är jag i alla fall nyduschad efter ett träningspass. Har även fått lite mat i magen och det skadar ju aldrig.
Ikväll blir det Jersey Shore och allmänt chill. Hoppas på att somna fort men det tvekar jag inte på.

Arbetshelg

Hemkommen efter en jobbig men rolig helg på Märsgarn. Den militär ön jag även ska tillbringa 2,5 veckor på i sommar. Eller i och för sig blir det långsegling några dagar men det är där lägret håller hus. Mina byxor har nog varit med om det mesta efter den här helgen och jag väljer att inte dela med mig av det för det är äckligt.

Rubbat, vaxat, slipat och lackat båtar är vad helgen för övrigt har bestått av. Låter kanke inte som något man uppskattar och då har ni rätt men det är så grym stämning ändå så det blir så kul! Att sitta och sjunga falskt i en valbåt med massa glada GK och FK elever är ju så grymt det bara kan bli. Något jag tycker fler ska kunna få uppleva.

Blandade bilder från helgen. Ni får gissa vad vi gör för det är för komplicerat att förklara för mig.


Uselt

Jag ligger nu i sängen för att sova vilken sekund som helst. En lång dag väntar imorgon och den kommer att tillbringas på märsgarn!!! Taggad men vet att det är något jag kommet tycka är jobbigt, ansträngande men samtidigt väldigt kul. Jag återkommer i slutet av helgen så titta in då igen! Ha en bra helg för det kommer jag ha. Förvänta er usel uppdatering med andra ord.

12.40

Eftersom jag suttit och lyssnat på alla dessa nationella framföranden i svenska under mån, tis och ons så är det äntligen nästa halva av klassen som ska ha sina framföranden. Det betyder håltimme får vår del...eller ja i det här fallet blir det en sovmorgon. Vi börjar 12.40 och har tre lektioner. Tror dock jag bara kommer gå på två, jag hoppas i alla fall det! Om det inte blir genomgång på sammen så åker jag garanterat till fammo och pluggar. Där hoppas jag även få i mig lite mat innan det bär av till hemortsutbildningen i huvudstaden.

Denna lapp sitter prydd på min dörr. Om ni inte fattar det så är det självklart ironi inblandat...

Fotboll

Vanlig skoldag med matteprov och svenska i nationella. Drog mot stan på dirren efter skolan för att uträtta en del. Hann göra allt trots att tiden knappt räckte till. Skyndade mig hem för att slänga i mig mat och sedan skynda iväg till jobbet.

Efter jobbet blev jag skjutsad av min käre far till fotbollsmatchen som skulle ha varit i lördags - då det snöade...(!?!?) UIF vann mor Bälinge med 3-1 om jag inte räknade helt fel. Duktiga pojkar med andra ord. Hejade inte på något lag eftersom jag kände folk i båda...Men matchen var rolig att se på och hade ju rätt umgänge också! Nor och Sara med några fler människor som jag inte kände sedan innan.
Vi var självklart på ett utav de konstigare humören men det gjorde saken bara bättre! Vilket härligt slut jag fick denna kväll.

Lite mer kul i vardagen med andra ord!




Klart

Samma känsla får jag idag som igår när jag kom hem från farmor. Inget-mer-plugg-idag känslan. Har bara en punkt klar på sammen som ska in nästa fredag!!! Men har pluggat lite extra just för att jag är uppbokad i helgen. Fullt med grejer från dag till natt kan man ju säga...Hinner inte med något plugg över huvud taget med andra ord.

Ishokeyn tar upp House tittandet idag så får se vad jag väljer att kolla på istället. Jersey Shore är ju rätt lockande...men inte om jag sett det avsnittet redan...Får se hur det blir men en kvällsmacka till det är självklart. Går knappt att vara utan.

Nöjd med bilden, konfalägret 2010. Måste även säga att vi nog var den oseriösate gruppen där! Massor av roliga minnen fylls plötsligt i mitt lilla huvud.

Lycka till

TVå letioner och sedan gym. Jag gillar tisdagar! Gymkläderna lämnade jag hemma för att sedan åka hem och byta om på den två timmars långa lunchrasten. Blir rätt mycket fram och tillbaka känns det som idag eftersom jag ska till fammo som bor i Årsta och plugga snart. Det ligger ju precis vid skolan men gymmet ligger ju nära mig...Jaja, lite motion skadar aldrig! För det är självkart cyklen som hjälper mig att färdas dessa sträckor. Fun fact är att jag alltid står upp när jag cyklar...Varför vet jag inte? Känns lättare...Går ju så segt annars.

Nu väntar svenska anförandets manus nere i skrivaren och det är bara att bege sig mot Årsta då! Här ska det pluggas, allt som jag behöver ha klart och lite till! Bästa pluggstället är helt klart hos fammo.

Hitta rolig bild..vad försöker jag med? Vara större än den gröna kvinnan? Lycka till!

Dödshögarna

Blev en kvällspromenad med Linnea efter för mycket pluggande, fick ju tvinga ut tjejen...! Varma kläder var det inte gott om för min del men det brukar ju vara så...Småtecken på valborg hittade vi är älskade gamlis. Svårt att missa den hög som brukar dyka upp såhär i april.

Måste bara säga att jag älskar att bo här i gamlis. Så långt bort men ändå så nära till allt. Jag älskar även den lilla gränd jag bor på. För er som missat det är det min och Linneas gränd! Hon bor ju ändå ett hus ifrån mig så inte så svårt att lista ut att gränden tillhör oss. Bara oss....nästan.

Säger bara det...mobilbilder.

Valborg

Några fler än jag som är taggad till valborg? Uppsalas egna fest. Fast det stämmer kanske inte riktigt men det är i Uppsala det händer! Stämningen i hela stan är ju så otroligt härlig så man nästan smälter av lycka när man tänker på det.
Fulla människor, skräp, poliser, kaos, studenter, aa ni fattar; vart man än kollar. Jag blir förvånad om jag är den enda som gillar detta. Det är ju underbart.

Förra valborg, ekonomikum. Ni som har passerat ekonomikum vet ju hur det ser ut där. Inte folktomt i alla fall.

Plugget för dagen - check

Skoldagen bestod av ett bra gympass, italienska, samhällskunskap och sist men inte minst svenska. Lyssnade på tre av många fler av de muntliga i svenska nationella. Alla var väldigt duktiga och det gör att man blir lite nervös. Kollade igenom det jag hade hunnit göra inför mitt anförande och insåg att jag behövde tillägga lika mycket som jag hade skrivit.
Då var det bara att ta cykeln till fammo, göra klart skiten och sen motvilligt börja på samhällskunskap uppgiften. Ny uppsats på g. Tycker alltid det är svårt att börja med nya uppgifter, speciellt uppsatser men när man har fammo som får en att bli motiverad så händer det grejer. En fjärdedel eller rent ut av en tredjedel av uppsatsen är klar och när man väl har börjat är det faktiskt ingen stor grej att fortsätta.

Alltså ett litet tips är att använda dig av en person som gör dig motiverad att börja arbeta med "pojektet" för känslan efter man är så skön. Tror och hoppas många håller med om det.

Planerna sprack

Som vanligt när jag och Linnea ska göra något så sprack planera. Orsaken denna gång var att jag inte ville träffa henne. Låter hemskt men så var fallet. Hon har ju varit sjuk nu i helgen, feber och massa och hon kunde fortfarande ha det nu så jag tog avstånd.

Fick en del gjort istället! Svenska presentationen är på mer än god väg, ska tillägga några enstaka punkter men sen är jag redo för den muntliga framställningen som äger rum på onsdag. Eftersom vi har framställningarna i halvklass så blir både engelskan och svenskan inställd för halva klassen på torsdag. Det betyder sovmorgon. Sovmorgon till 12.40. Livet leker.

Tema relationer för årets nationella i svenska, jag tänker bland annat använda mig av den här bilden på onsdag!


Pumps

Är lite emot att beställa skor just eftersom man inte kan testa dom före men det blev så ändå. Kan vara snyggt till sommaren var min tanke. Gillar höjden och klacken ser inte jobbig ut att gå i. Får se om dom är sköna att gå i när dom kommer hem men håller tummarna.

Hatar inte vädret

Ska nog börja gå upp kl. 8 varje söndag. Eller nej, det ska jag inte. Men klockan är bara halv tre och har halva dagen kvar! Man vinner ganska mycket på att gå upp tidigt ändå.
Genrepet började klockan 9 och efter det kände jag för en springtur i det vädret Sverige bjuder på idag. Har inget att klaga på, på den fronten.

Efter träning så blev det bara att slå upp samhällskunskapsboken och fortsätta på de 50 sidor jag började med tidigare i veckan. Egentligen bara för att få en bra grund till det arbete som kommer härnäst.
Annars en slapp söndag som alla andra söndagar. Middag med min andra hjärnhalva senare ikväll (Linnea, till er som inte förstod vem jag syftade på).

Bjussar på en Ellös-bild. Härliga stunder uppe på berget. Sommar stunder. Snart är den här, den efterlängtade sommaren!!!

IKEA

För att göra den gråa dagen bättre så drog mamma med mig till Sveriges egna lilla varuhus. Lunchade där och hittade även lite grejer till rummet. Svårt att gå tomhänt (heter det så?) där ifrån. Nu sitter jag med saft oc bulle i sängen. Och OnePiecen såklart.

Någon slags växt som funkar bra som insynsskydd i fönstret, galgar och datorkudde. Perfekt med kudden när man sitter i sängen och surfar runt lite.

Utmaningar

Vädret...Det räcker att säga det så tror jag ni förstår vad jag syftar på. Det var ju fotbollsmatch på gång. Vad sjukt taggad. Men nej, vädret tillät inte det så jag hoppas det blir på onsdag istället. Efter jobbet vill säga. Här gäller det också att vara med i svängarna!

Funderar starkt på att träna men vet inte om min kropp med tanke på förkylningen skulle gilla det. Vill ju inte bli sjuk igen så kan vara bra att ta det lite lugnt. Tror det kommer sluta med träning ändå...
Nu ska jag försöka vara positiv och göra saker trots vädret! Det blir en utmaning...Älskar utmaningar.

Träningssugen tjej hej!


Gratulationer

Jag och Maria möttes av en överraskad Vanja när vi stod beredda med pannkakstårtan hemma hos Towe. Det blev en väldigt lyckad kväll! Mycket skratt som vanligt när man umgås med gobitarna. Massor utav gamlis minnen som väcks till liv. Våga vägra växa upp helt enkelt.

Jag och Maria blev överraskningen till Vanja eftersom den tjejen ganska nydligen har fyllt 17 år! Kvällen bestod igentligen inte av mycket aktiviteter men fysatan vad roligt vi hade. Invigde Towes nya övervåning. Tända ljus, allmänt mys och en överdos av saft. Tror vi var höga på livet igår.

Inga bilder på folket men det var såklart Vanja och sen Emma, Maria, Towe och...jag. Tack för kvällen tjejer!


Gäller att vara med i svängarna

Helt vanlig skoldag idag. Fredagen den trettonde dock men jag är förvånad att jag inte har haft otur...än. Kanske ligger lite tur i det datumet ändå. Min käre far är ju trots allt född fredagen den trettonde.

Besviken på att träningsvärken inte varit som jag trodde den skulle vara. Jag har i och för sig börjat stretcha vilket var närmare ett år sen jag gjorde senast. Är övertygad om att det inte hjälper för att slippa träningsvärken men kan kännas bättre dagen efter då man inte blir lika stel i kroppen. Min teori.

Den gråa dagen ser ljus ut mot kvällen. Inte enligt väderprognosen men i min värld har jag en ljus kväll framför mig! Träffa gamla godingar är vad som står på schemat. Gosigt.


Lagom är alltid bäst

Efter en och en halv scones var min mage full som aldrig förr. Det förklarade varför jag skippade lunchen. Efter en tretimmars fika Amanda så drog det hemåt för att plugga. Skrev svenska föreställnings manuset på mindre än tio minuter så ska verkligen kolla igenom det nu till helgen. Föresten så sprck Linnea och mina planer, vad va det jag sa!??! Tycker bara det är väldigt komiskt!

Jag sa ju att jag skulle slänga in ett träningspass. Vädret tillät att ta en joggingrunda och det var jätteskönt! Lagom värme och inget vindmotstånd. Känns i kroppen att man har tränat och väntar olidligt på träningsvärken jag garanterat kommer att ha imorgon.
Nej nu ska jag läsa vidare på samhällskunskapen. Några sidor som kan vara bra att läsa inför nästa projekt så att säga.

Taggad tjej för att löpa!

Scones

Som jag nämde igår så somnade jag hyffsat fort. Ögonen jobbade för att hålla sig uppe...Vaknade i ett mörkt rum vilket alltid är lika skönt. Var hungrig redan när jag somnade igår och nu är jag mer än hungrig. Istället för att äta det man alltid gör till frukost så fick jag för mig att göra scones som jag precis tagit ut ur ugnen. Jag lyckades inte att bränna dem och jag känner mig faktiskt en aning stolt!

Efter en godare frukost är det dags att göra sig iordning för att dra mot staden. Ha en bra dag människor!

Bra bättre bäst

Där var två avsnitt avklarade och jag är rädd att det blir ännu ett till. Efter det så är jag så trött så att jag tror jag kommer somna inom fem minuter...
Beroende på när jag vaknar imorgon så får vi se hur dagen flyter på men en sak är jag mer än säker på. Det kommer bli en bra dag. Kanske rent utav en utav de bättre. Ska träffa Amanda och det är hon ska ta fikan med. Sen blir det plugg tillsammans med Linnea. Dock är jag rädd att de planerna kommer att spricka rätt rejält eftersom vi alltid avbokar i sista sekund.
Men som sagt, vi får se hur dagen flyter på och det får ni ju självklart läsa om imorgon. Godnatt kramar från mig.

Säger det allför sällan. Du är mer än bäst! Mest bäst?

Minnen

Jobbet gick bra och kom hem med ett glatt humör som vanligt på onsdagar. Slappade tills jag kom på att jag höll på att lägga över bilder från trög-datorn till min dator så att det projektet forsatte! Hittade massa hemska bilder och väckte minnen så att det knakade om det.

Vill inte se en till bild idag för att då kommer jag tröttna på det och det är det sista jag vill. Vad jag kommer att tröttna på är alltså att kolla igenom alla dessa mappar fyllda med minnen.
Istället blir det lite te, en kvällsmacka och självklart: 90210. Blir ett X antal avsnitt denna ljuva kväll eftersom jag kan sova precis hur mycket jag vill imorgon. Vankas träning, fika och plugg under den lediga dagen. Då kommer det kännas riktigt bra med helg med mycket äventyr!

Dans så att det räcker och blir över

Efter en jobbig förmiddag så blev det tillslut lunch! Tro det eller ej...Efter lunchen var det skön idrott men stannade inte kvar hela efterosm det var dansuppvisning. Skönt att skippa engelskan för att sitta och kolla på något som faktiskt var bra! Duktiga tjejer och killar som dansade. Gjorde inget att få se mitt favorit ögongodis då heller.

Har kollat igenom mina danser också, mina och mina...De som jag ska försöka lära mig utantill på ungefär två vrckor. Ja men det klarar jag nog fint! Jag är ju ledig imorgon så att då får jag tid att kolla igenom de då också. Skönt med ledighet såhär i veckan. När jag heller inte behöver ta mig till huvudstaden för att plugga.

Ad finem

Efter många om och men så slog jag tillslut upp matteboken. Jobbat hyffsat bra men ska sikta på att göra klart de uppgifter jag vill ha gjort innan provet på fredag. Efter matteplugget ska jag nog ta en titt på gymnastikfilmerna till jobbet där jag ska som ledare lära dans till våruppvisningen. Låtarna som hör till dansen är Främling och ManBoy och jag kan tyvärr meddela att dessa är inte mina favoriter. Jag tror det kommer gå bra ändå, jag får stå ut helt enklet!

Efter (eller före...) danslektionen om man kan kalla det så, så blir det bastun eller badet. Har inte lust att vara "sjuk" längre, om man nu kan kalla det sjuk. Någon slags förkylning har jag i alla fall åkt på. Lite te till House sitter nog fint tillsammans med en kvällsmacka.

Så smart funktion OnePiece har! Lägg även märke till sexiga gubben av frukter i bakgrunden...Mmmm!

Lycka

Första lektionen var säkert försenad 20 minuter och det kändes så surt att vara i skolan tidigare än vad man hade behöft. Jaja, ska inte klaga eftersom lektionen varade då i drygt en halvtimme och sen 45 minuter svenska efter det. När svenskan hade slutat tog vi det lika lugnt som vi brukar göra på den långa rasten som är före gymmet. Vidare till gymmet och nu tränare! Vet inte riktigt vad jag tycker om henne än, fick inget direkt intryck men hon verkar kunna sin sak.

Efter gymmet drog det ner på stan för ett ärende men cyklade hem snabbt i regnet...Skönt att vara ensam hemma och ska ta tag i matten som jag hoppade över igår. Älskar att plugga när det är tyst, knäpptyst.

Ser sjukt sur ut på bilden och den stämmer inte överrens med tillståndet just nu heller...Men bakgrunden gör mig ju väldigt lycklig. Hade precis kommit hem från detta underbara ställe för ett år sedan. Drömmer mig bort.

Ögongodis

Visst tycker jag att det är fel med ideal men ideal och ögongodis är inte samma sak! Jag hälsar godnatt och bjuder även er alla på mitt favorit ögongodis. Mmmmm...


Beautiful Boy

Körde på en favorit i repris idag. Film mys alltså. Idag blev det tillbringat med mor och far. Hela dagen har varit lite för slapp men hade nog inte orkat anstränga mig för att den skulle bli bättre heller. Har ju varit så otroligt trött hela dagen och jag förstår verkligen inte vad det beror på. Har ställt mig frågan varför för många gånger idag men inte lyckats få något vettigt svar tillbaka.

Film myset innehöll filmen Beautiful Boy som handlar om ett gift par vars son begår massmord på hans skola och sedan tar livet av sig själv. Filmen är fokuserad på hur föräldrarna hanskas med situationen och det är inget vanligt perspektiv de delat med sig av. Jag tycker själva berättelsen är bra men filmen var kass. Kanske svårt att förstå vad jag menar men jag tror ni fattar om ni ser den. Allmänt trög film men som sagt, berättelsen är ju väldigt tragisk i sig.

Påsklunch

Ligger i sängen efter påsklunchen med den äldre generationen av släkten. Ovanligt trött för att ha sovit i åtta timmar, för ja, jag somnade tillslut igår. Sitter och väntar på att inget ska hända och ska nog ta tag i matten snart. Skulle vara skönt att jobba lite på det nu så slipper man den stressen i veckan. Efter ett avsnitt, jag tror ni vet vilken serie jag syftar på...

Kan-inte-sova

Okej, jag kanske inte ens försöker sova då...Efter middagen blev det film med bror och far. Despicable Me. Tröttnar aldrig på tecknat. Bror gick till bädds och kvar satt jag med pappa och kollade på ännu en film. Andra gången blev det The Karate Kid och jag rekomenderar båda filmerna faktiskt.

Nu ligger jag i sängen med duntäcket på. Datorn är i knät och ärligt talat så har jag inte ens försökt att sova. Istället har jag fastnat på ett par avsnitt av 90210. Efter avsnittet har slutat så tänker jag testa att lägga mig på sovsidan. Jag älskar att vara så tröt så att man somnar så fort man lägger sig på kudden. Då slipper hjärnan arbeta med alla tankar som springer runt i huvudet. Slut med deep talk'et. Sov gott världen.

Myser i ensamheten

För att få bukt med min förkylning så drog jag på varmvattnet i kranen till badkaret. Problemet var att vattet var på tok för varmt när jag väl skulle lägga mig i badet så tog några minuter och en del kallvatten för mig att komma i. Väl i badet så drog jag upp en bok. Cirkeln. Jag har problem att börja med böcker men den här har jag lyckats börjat hyffsat snabbt med, den är bra hittills!

Med massor av badgrejer och mysbelysning så fick jag en väldigt avslappnad eftermiddag. Till kvällen blir det invigning av familjens grill. Älskar grillat. Älskar mat.

Min lördag

Igår började dagen tidigt för att åka till kusierna i Stockholm. Blir alltid glad när jag är med de eftersom jag inte träffar de ofta. Skogsvandringar, Super Mario, Påskmat och matkoma. Det bestod dagen framför allt av vill jag nog säga. Efter kusinbarnen hade lagt sig för att sova så könde man hur trött man hade blivit av att springa runt med sötnosarna hela dagen. Mot halv nio så var alla placerade i bilen för hemfärd.

Väl hemma så blev det en del samtal hit och dit, kvällen avslutades på fest. Fast nej, där ljög jag, den avslutades hos Isabel där jag vaknade upp alldeles för tidigt och inte kunde somna om. Detta blir en trött söndag. Skönt.

Spontant

Att ta saker som det kommer är något jag har svårt för. Som många vet äger jag en kalender även kallad "Emmas lilla röda". I skolan kan jag absolut inte vara utan den och det är ett tecken på att jag gillar att ha koll på vad som ska hända. Visst kan spontant vara riktigt skönt och roligt ibland och kan vara något jag verkligen uppskattar. Men när man ligger hemma och vet att det finns saker att göra och ändå överväger att bara ta det lugnt, ja då vet man ju aldrig hur det slutar.

Denna kväll är en sån kväll där jag inte har någon aning om vad som ska hända. Lyckas alltid ta hemmakvällar på kvällar där det är fester men får se hur det blir idag. Finns ju alternativ men soffan är ju rätt ball när man är sådär lagom sjuk. Inte för sjuk och inte frisk. Lagom.

Här har vi ett typiskt exempel på hur en vecka kan se ut i "Emmas lilla röda". Fullt med klotter och ändringar såklart! Och det är självklart meningen att ni inte ska kunnea läsa allt för det har jag ingen större lust med.


Instagram

Jag vet inte vad jag tycker om att Android nu har fått Instagram. Alla Apple nördar lär ju bli irriterade på att vi Android nördar nu också får ta del av en app. Jag tycker i alla fall att det är roligt att alla ska kunna få tillgång till det så jag har skaffat det och ni kan gärna följa mig om ni har lust.

emmahessel1 @ instagram.

Tvångstanke...

Har gjort en checklista vilket jag gör väldigt ofta... Glömmer annars vad jag ska ha gjort innan dagens slut. Har hittills hunnit göra matte och lite småplock i rummet. Men mer finns det att göra! Vill försöka hinna allt innan kvällen startar men det ska inte vara några bekymmer.

Fick ju påskägg igår och måste bara säga att jag älskar att ta bort det pappret som är runt äggen, utan att det ska gå sönder! Sjukt kul och det har börjat blivit en tvångstanke. Sen såg jag att mentosarna är som allt annat, made in china. Det är ju galet mycket som produceras i det landet så jag är inte ett dugg förvånad. En aning skrattretande är det nog bara.

NYPD

Har ganska precis kommit hem från bion och självklart frös jag genom hela stan då pappa hade parkerat bilden sådär lagom långt bort...Jeansjacka men hade faktiskt en stickad tröja under. Det räckte inte. Måste faktiskt skärpa mig nu, träningsredskapen står ju bara och väntar på mig nere i källaren.

En tröja i för stor storlek blir perfekt för denna hemmakväll. En vilodag behövs det också. För er som har ont i halsen och är förkyld så kan jag ge ett tips som säkert många av er redan använder. Te men en tesked honung och några droppar citronsaft. Jag tror att det hjälper faktiskt, känns i alla fall ruskigt bra.
Nu väntar systern min på att jag ska hjälpa henne att färga av hennes hår. Precis som Linnea gjorde på mig. Hoppas det ger resultat!

Hungerspelen

Mot kvällen, efter en del matteplugg så blev det kinamat och bio med pojkarna i familjen. The Hunger Games. En riktigt bra film faktiskt, visst var det vissa saker man kunde skratta åt eftersom det var lite Sci-Fi över det hela men en film att rekomendera helt klart!



Påskkänslor

En aning mer påskkänsla kröp in i mig när mamma gav påskägg till mig idag. Tror dock jag låter det stå orört då jag är som minst sugen på något sött nu...

Dagen har rullat på som lovdagar brukar göra. Började med att jag vaknade hos Linnea lika irriterad och arg som jag somnade. Det var inte på grund av Linnea! Humöret ändrades som tur var framåt dagen, på både gott och ont.

Kladdigt

Hann ta en cykeltur med Linnea innan jag träffade Jessica. Skönt att försöka röra lite på sig trots förkylningen. Väl hemma hos Jessica så blev det självklart kladdkakebak. Blir alltid det oavsett vad. Såg första avsnittet av Pretty Little Liars och det var fatiskt bra. Har hört mycket bra kritik mot den serien och som det ser ut nu så blir det nog ett till avsnitt för min del.

Nu smsade Linnea så nu bär det av på nya äventyr. Ha en bra lill-lördag människor, för det tänker jag ha!




Idag då

Ändrade planer! Skulle träffat Maria idag men det får bli en annan dag! En sjuk Emma skulle vilja ut och springa men jag tror det inte är någon bra idé...

Linnea är i alla fall bokad ikväll, vilket hon ofta är nuförtiden. Vi brukar lyckas få Linnea-Emma humöret och jag vet inte om alla i vår närhet uppskattar det. Jag vet dock att både jag och Linnea gör det och det är huvudsaken.

Glaset är i fokus jag vet...men ni får stå ut.


Myslunch

Jag och Moa ställde klockan vid 8 och det ledde till att jag var trött igår. Men det hindrade mig absolut inte att gå efter de planer som jag hade. Mötte upp Towe på stan och sen dök även Hanna och Julia upp. Vi träffas för sällan men det kan det bli ändring på!

Gjorde inte mycket under resten av dagen men på kvällen blev det en spontan middag med Linnea i Fålhagen. Riktigt mysigt. Somnade hyffsat och sov säkert i tio timmar. Börjar bli om jag inte redan är sjuk...Kan bero på att jag klär mig som att det är sommar. Borde inse att den är påväg men inte här än.

Bild från förr, en del av umgänget vid myslunchen.

...

Angående låten jag länkade längre ner. Jag fick lite ångest av vad texten sa i samband av vad jag skrev i samma inlägg. Vissa ord passar in i min situation men absolut inte alla och det hoppas jag att ni förstår! Låten är en låt jag tycker är bra så misstolka ingenting där tack.

Smil for the win

Ska snart hämta Moa vid GränbyC. Både ni och vi vet att vi kommer att svänga förbi ICA , får se vad som följer med hem denna gång...
Hon ska i alla fall sova här och det var ju faktiskt ett bra tag sen sist. Ska bli mysigt, vad vi hittar på att göra återstår och ser (det är väl så man brukar säga?). Vi har nämligen fått någon galen idé som innehåller bakpulver och tandborstar. Det ska bli spännande att se hur det slutar!
Älskade Moa...

Resultatet

Färgen ser självklart ut olika i olika ljus men här har ni i alla fall ett smakprov på hur det ser ut. Ljusare än innan, helt klart, men tror att min naturliga hårfärg är ljusare ändå! Nu mot sommaren hoppas jag som sagt på solljus så att jag får håret solblekt som jag brukar få.

Produkten jag använde för att ta bort all färg (toning) jag hade lagt i håret har ni på bild här. Den luktade rent ut sagt vidrigt när man applicerade den men jag är glad att den tog så pass mycket som det gjorde. Över förväntan. Den kostar 169 kr på Åhléns och det är något jag kan rekomendera för er som vill byta hårfärg från mörkt till ljust. Fråga dock om råd innan ni köper den då det finns olika styrkor som passar till olika hårnyanser.


Riktigt nöjd

Vet inte om ni la märke till det men det förra inlägget publicerades tok för sent...Linnea och jag fick en hår-kväll...det låter väl spännande!? Vi fixade tillbaka min neutrala hårfärg och fixade även med lite svart färg för Linneas del. Mitt hår blev riktigt bra men behöver dock en aning sol om det existerar i detta land. Blir galen på det här vädret. Nu vill jag att tiden ska flyga bort till sommaren, Märsgarn och San Agustin. Mer om det någon annan dag!

Bilden är från år och dar sedan men det är i alla fall min naturliga hårfärg. Ni kan ju få se hur den ser ut nu för tiden någon annan dag också i och för sig...

Expriment

Nu väntar jag på Linnea (det är rätt ofta jag skriver den meningen)… Jag ska låta henne exprimentera med mitt hår. Är det verkligen en bra idé är då frågan? Självklart litar jag på henne men jag vet också att hon och jag tillsammans brukar misslyckas rätt grovt. Resultatet av håret får ni säkert någon bild på om jag vågar lägga upp det… Nervös, förväntansfull och allmänt på Linnea-Emma humör. Hur ska detta sluta??

Bättre start

Nu när ni vet hur mitt tillstånd har varit de senaste dagarna så kan jag nu fokusera på att berätta vilken underbar start på lovet jag har haft. Fredagen började på topp då jag och Linnea åkte till Amanda för att träffa henne och Astrid. Var riktigt kul att träffa tjejerna eftersom det var så längesen sist. Vidare åkte vi mot Sunnersta för att sluta kvällen och natten på ett Emma-och-Linnea vis så att säga. Kaos med andra ord. Ja men det gillar vi!

Lördagen började hos Linnea men där tillbringade jag 5 minuter som vaken skulle jag nog tippa på. Lät tjejen ligga kvar för att sova ut medan jag satte igång att packa för en spaweekend som jag nu kommit hem från. Otroligt avslappnande och det var den andra delen av starten på lovet som jag är riktigt nöjd med.
En mamma-döttrar helg satt inte helt fel!



Somebody that i used to know

Back on track brukar man ju säga men jag ska inte säga för mycket för jag vet inte om jag orkar att blogga hur mycket som helst. Det har varit väldigt svårt att blogga de senaste dagarna och det beror på många saker men för en gångs skull beror det inte på brist på tid. Jag har inte mått så bra och ärligt talat så är det inte ofta jag mår så dåligt som jag gjort. Livet är svårt ibland och jag tror att alla vet att det är så. Annars är det bara att inse att vissa dagar är värre än andra. Jag är lycklig i det olyckliga för att ett bättre slut kan man leta länge efter. Jag hoppas ni förstår vad jag syftar på.

Jag är i alla fall så lättad att jag har så fina vänner som jag har. Hur folk ställer upp för en så mycket som folk har gjort de senaste dagarna är jag obeskrivligt glad över. NI ÄR UNDERBARA.

RSS 2.0